Prvomajski inkubator

Prvomajski inkubator prvi je put organiziran 1998., a nakon poduže stanke rehabilitiran je 2006. godine. Riječ je o likovnom i glazbenom događaju koji se početkom svibnja održava u gradu Krku s ciljem okupljanja, druženja i razvijanja rasprave među mladim likovnjacima, teoretičarima, glazbenicima i ostalim entuzijastima. Kreativni Krk preuzima organizaciju 2010. godine te je nastavlja razvijati. Glazbeni dio Prvomajskog inkubatora dijeli se na natjecateljski dio, koji se sastoji od smotre demo bendova iz cijele Hrvatske, i revijalni dio, u kojem smo ugostili značajne bendove hrvatske estrade poput Kawasaki 3P, Brkova, Stillnessa i drugih. Likovni dio manifestacije odvija se u suradnji s prijateljskim udrugama kroz organizaciju izložbe na temu Prvog maja. Godine 2014. Udruga preuzima potpunu organizaciju festivala, likovni i glazbeni dio te pokreće aktivistički dio događaja kroz predavanja i tribine na povezanu temu. 

Facebook stranica >

pi.jpg

Evo ti pa slušaj!

Evo ti pa slušaj! je glazbena manifestacija zamišljena kao prilika da se ljudima približe demo bendovi grada Krka i da se čuje njihova glazba. Ova manifestacija atraktivna je zbog termina održavanja, zadnje subote u kolovozu. Tada nema većih koncerata u široj okolici te se mladoj publici može prezentirati glazbu koja je njima stilski bliska. Evo ti pa slušaj! prvi je put organiziran 2010. godine. S vremenom, ova je manifestacija prerasla u jednodnevni festival kvalitetne alternativne glazbe, a ljetno vrijeme daje potrebnu dozu opuštenosti i dobrih vibracija.

etps.jpg

Kvir'n'bass

Kvir'n'bass je jednodnevni festival koji je zamišljen kao smotra DJ-eva. Festival je privlačan jer se održava krajem svibnja – početkom lipnja, dakle u predsezoni kad još nema kupača, a poznata gradska plaža se može ponuditi domaćim ljudima i turistima svih uzrasta koji će uživati u dobroj glazbi. Cilj ove manifestacije je obilježiti dan grada Krka te povezivati generacije kroz jedinstvenu vikend ponudu. Budući da u gradu Krku nije postojala slična manifestacija, mislimo da ovaj festival uvelike pridonosi turističkoj ponudi i nudi mladima poseban doživljaj!

Facebook stranica >

kvirin.jpg

Advent na placi

Advent na placi organiziran je prvi put 2014. godine. Uvidjevši da se u gradu Krku nedovoljno obilježava adventsko doba, udruga Kreativni Krk se aktivira. Promocija otočnih OPG-ova, rukotvorina, adventski štandovi i humanitarni karakter ove manifestacije, uz prateći cijelodnevni glazbenim program čine ovu manifestaciju posebnom i jedinstvenom u gradu Krku. Cilj je ove manifestacije, kroz druženje i zabavu, ispuniti goste i sugrađane božićnim duhom te ih potaknuti da pomognu potrebitima kroz humanitarnu akciju i dobra djela.

advent.jpg