PUB KVIZ – Pravila i osvrt

Udruga Kreativni Krk ponosna je na novonastali projekt PUB KVIZA koji je zaživjeo i u našem malom mjestu!
Ponosni smo na naše Krčane te sve otočane koji su sudjelovali na prethodna 2 kviza!
Bez vas to ne bi bilo moguće, niti bi imalo smisla! Hvala vam od srca!
Veliko hvala i Caffe baru Melody što je prepoznao projekt te nas podržao u realizaciji i ovoga puta.
Udruga je samo pokrenula seriju kvizova, što je bila naša ideja vodilja – osmisliti pitanja i predstaviti prvi PUB KVIZ u Krku s ciljem da se predstavi nešto što je u većim gradovima već uobičajena praksa.
Za sve vas koji niste prisustvovali i/ili sudjelovali, propustili se puno smjeha, dobre zabave i znanja! No, ništa zato, obećajemo kako će toga biti još te vas ovom  prilikom pozivamo da nam se pridružite na sljedećem kvizu koji se održava 26.3.2016.
Kako bi svima bilo sve jasno i s ciljem da spriječimo sve nastale nedoumice, htjeli bismo još jednom objasniti ideju i pravila koja se kriju iza PUB KVIZA:

1. Svake druge subote u mjesecu od 20:30 sati u Caffe baru Melody u Krku počinje kviz.

2. Broj timova je ograničen na 15 ekipa (zbog ograničenog prostora u objektu).

3. Timovi se mogu prijaviti do petka u 00:00 sati (dan prije kviza).

4. Korištenje mobilnih telefona za vrijeme kviza je zabranjeno, posljedica je diskvalifikacija, a šaptanje se kažnjava oduzimanjem 5 bodova.

5. Pobjednici kviza sastavljaju pitanja za nadolazeći kviz (cijeli tim treba sudjelovati u izradi istih, a na dan kviza se dijele zadaci: jedna osoba je zadužena za vođenje, jedna osoba upravlja tehnikom, a jedna ili dvije glume tzv. redare koji vode računa o tome da ne dođe do bilo kakvog oblika varanja (korištenje mobilnim telefonima, šaptanje, sufliranje, itd.) te prikupljaju obrasce i ispravljaju kategorije koje su završile, kako bi proces ispravljanja trajao što kraće. Nitko od sastavljača, tj. pobjedničkog tima prethodnog kviza, ne može sudjelovati u tekućem kvizu (dakle nije dopušteno da npr. 2 vode, a 2 igraju u drugim timovima).

6. Ukoliko pobjednici nisu u mogućnosti ili ne žele sastavljati pitanja za naredni kviz, bilo koji tim iz top 5, koji to želi, može preuzeti obavljanje istog. Bitno je napomenuti kako prednost imaju timovi koji su gradirani prema uspješnosti nakon pobjedničkog tima.

7. Pitanja se sastavljaju na način da postoji 5 kategorija, a svaka se sastoji od po 8 pitanja. Ovim putem apeliramo da se sastavljači potrude da pitanja budu pravilno prilagođena kako mlađim, tako i starijim učesnicima te da budu interaktivna (audio, video, klipovi, slike, i slično).
Napomena: sastavljači trebaju imati po 2 dodatna pitanja u slučaju jednakog broja bodova za 1. mjesto.

8. Sastavljači moraju potvrditi Udruzi spremnost pitanja najkasnije 2 dana prije održavanja kviza (četvrtak), kako ne bi došlo do otkazivanja kviza. U slučlaju da pitanja nisu spremna, Udruga će imati unaprijed pripremljena pitanja koja će biti spremna za korištenje.

9. Sastavljači se brinu o sljedećem: sastavljanje pitanja u određenom vremenskom periodu, izrada obrazaca za odgovore te printanje istih (15 komada), vođenje kviza, ispravljanje, a o tehničkom dijelu pobrinut će se Udruga (mikrofoni, razglas, videozid, itd.).

10. Svim osobama koje NE SUDJELUJU ni na koji način u kvizu, nije dopušteno sjediti za stolom tima koji sudjeluje u natjecanju. Maksimalan broj osoba koje sjede za jednim stolom je 3 do 4 osobe, ovisno o broju članova tima. Prednost sjedenja u prostoru gdje se održava natjecanje imaju timovi, pa nakon toga gledatelji.

Pravila su jednostavna, a čim ih se više budemo pridržavali, svima će biti jednostavnije i zabavnije!
Pobjednici prvog kviza nisu bili u mogućnosti pripremiti pitanja za nadolazeći, pa je drugoplasirana ekipa preuzela brigu  i  osmislila prethodni kviz. Ujedno želimo čestitati pobjednicima prethodnog kviza, timu “Tupi kosirić” na pokazanom znanju. Nakon napete situacije u kojoj su rezultati bili izjednačeni između prva 3 tima, “Tupi kosirić” je u zadnjim rundama uspio izboriti pobjedu.

Sljedeći kviz održava se 26.3.2016. te ga osmišljava tim “VEGI” (pobjednici prvog kviza 27.2.2016.). Sigurni smo da ćemo se i ovoga puta odlično provesti, te vas ovom prilikom pozivamo i apeliramo da se prijavite čim prije za sudjelovanje, kako ne bi ostali bez mjesta.

Prijave primamo na mail: kreativnikrk@gmail.com ili privatnom porukom putem Facebook profila. Prijave se primaju sve dok se ne popune sva mjesta.

Prijava mora sadržavati ime tima koji se natječe te imena članova.
Ukoliko se sva mjesta popune, bit ćete obaviješteni.

Veselimo se novom kvizu, hvala na pažnji i srdačan pozdrav,

Udruga KK