Prvomajski Inkubator 2018

PRVOMAJSKI INKUBATOR PREDSTAVLJA: RAP SPEKTAKL I MEĐUNARODNU TEMATSKU IZLOŽBU

Dvanaesto izdanje festivala „Prvomajski inkubator“ donosi bogati sadržaj koji započinje 27. travnja, a (po)trajat će sve do 17. svibnja. Ove godine festival, čiju organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, predstavlja neka od vodećih imena hrvatske rap scene. Festival je kao i predhodnih godina dopunjen međunarodnom skupnom izložbom na temu „Ja sam…“.

Program u gradu Krku započinje 27. travnja otvaranjem izložbe u gradskoj galeriji Decumanus, a nastavlja se 28.travnja velikim koncertom na plaži Plav, koji će zasigurno oduševiti štovatelje rapa, hip-hopa i njima bliskih glazbenih hibrida. Za usijanu atmosferu i inkubator ludila zaduženi su ovogodišnji headlineri – osječki rap duo „KRANKŠVESTER“, te legendarni splitski rapper „VOJKO V (a.k.a. VOJKO VRUĆINA)“. Sve prisutne dobro će zagrijati poznati krčki band „BUCO I KALAŠNJIKOVI“, a za zatvaranje glazbenog programa zadužen je „DJ VRH“ sa svojim dub, drum’n’bass, hip-hop DJ setom.

Nadalje, 1. svibnja na Gradskoj rivi (Ribarskom mulu) sprema se Prvomajski šušur, cjelodnevna pučka fešta uz prigodnu glazbenu kulisu i slasne delicije.
Udruga Kreativni Krk također najavljuje suradnju sa „Forumom mladih antifašista“ u vidu zanimljivih predavanja i tribina na centralnu temu ovogodišnjeg Prvomajskog inkubatora „Ja sam…“.

PROGRAM :

27. travnja – 17.svibnja 2018.: Galerija Decumanus, „Ja sam…“ – međunarodna skupna tematska izložba čije će otvorenje biti 27. travnja u 19.00h
28. travnja 2018.: Plaža Plav, „Prvomajski inkubator“ – koncert alternativne glazbe s početkom u 19.00h, a na kojem će svirati:

BUCO I KALAŠNJIKOVI
KRANKŠVESTER
VOJKO V (a.k.a. VOJKO VRUĆINA)
DJ VRH

1. svibanj 2018. – Gradska riva (Ribarski mul), Prvomajski šušur“ – zabavno-glazbeni program s početkom u 11.00h

EVENT LINK: https://www.facebook.com/events/967839833379091/
INKUBATOR FB LINK: https://www.facebook.com/prvomajski.inkubator
KREATIVNI KRK FB LINK: https://www.facebook.com/kreativnikrk